måndag 18 februari 2019

Super Puma(HKP-10) 1/72 Italeri

Well well! I aint much for small scale models. But sometimes I get crazy and actually build some small shit!. This shit happens to be Italeris Super Puma in Swedish costume. This Heli gained a gold place in IPMS Gothenburg "Art In Minature" contest 2018, First place in IPMS 08-Open 2018 And A IPMS Gothenburgs special price in 08-Open 2018, a total of 3 "goldmedals".
Im happy with the result that came out of this model, Many scratched details, cranes and steps, searchlight and other stuff.






6 kommentarer:

  1. Hej Glueminator. den här modellen av Hkp10 är fantastiskt fin. jag är intresserad av att köpa en sån här modell. om du är intresserad så får du gärna ringa mig på 0730-888724. tack, Erik Edgren

    SvaraRadera
  2. Hej Glueminator, jag är kollega med Erik Edgren och lika imponerad av din modell. Vi ger 6 st exakt likadana helikoptrar som vi jobbar med i vårt företag. Vi skulle gärna vilja köpa din modell, är den till salu?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej, efter 2 års stilla pandemi så har nu denna modell varit ute och rest med mig och kammat hem de flesta guldmedaljer man kan få på modelltävlingar. Så jag kan tänka mig att avyttra den. Däremot kan inte modellen stå öppet utan måste förvaras i en monter eller i en transparent visningsbox. Vilket jag inte kan ombesörja, ej heller transportera den via en transportfirma för att den är för ömtålig, utan den måste hämtas på plats. Vidare korrespondens kan ske via mail till ´henrik( at )malarlift.se´

      Radera
  3. Hej Carolus, tack för att du hörde av dig. Jag förstår att din modell vunnit priser, den är väldigt detaljrik. Jag jobbar som VD på Ex-Change Parts AB, www.ex-changeparts.com. Vi har i 23 år jobbat med i huvudsak Super Puma. Vi är idag specialiserade på reservdelar och service för denna plattform och några till inom Airbusfamiljen, i huvudsak Dauphin. Våra kunder finns över hela världen. Vi äger 6 st AS 332 M1, HKP 10, som vi köpte av försvaret 2018, de står i vår hangar på Dala Airport. Jag kan garantera att din modell kommer att få en hedersplats i våra nya lokaler i konferensrummet. Vi flyttar till Wennergen Center januari 2023. Vi fixar självklart en monter. Jag vill gärna ha med ditt namn i montern om du godkänner det. Om jag räknat rätt är modellen ca 275 mm lång. Stämmer det? Om du tycker att vi är ett värdigt hem för din skapelse får du gärna informera om vad du sätter för säljvärde på modellen. Vi kommer och hämtar modellen personligen.

    SvaraRadera
  4. Hej. Jag tror den är runt 225mm, men det kanske blir 275mm med rotorbladen, plattan den står på(dock ej den på bilderna) är jag osäker på, men det går väl att mäta. Javisst går det att ha med namnet, inga problem. Det går inte sätta ett värde på modellen.Jag kan tänka mig att skänka bort den för den goda sakens skull. Den här plattformen är jag sällan på nu för tiden. Men Vi kommer nog överens om nåt tillfälle att träffas.

    SvaraRadera
  5. Hej, tack för ditt svar. Jag förstår att det är svårt att värdera modellen. Men vi vill absolut kompensera dig på något sätt efter alla timmar du lagt ner på denna modell. Fundera gärna på vad vi kan ge dig i utbyte. Ett studiebesök där vi lagerför helikoptrar eller ett stipendium till något annat du är intresserad av? Passar det om vi planerar in överlämning av modellen veckan före jul? Verkligen spännande om vi kan få äran att förvalta modellen och visa den för våra kunder och medarbetare.

    SvaraRadera